КЗМ Пријепоље: Едукативна радионица за предшколце о правилној исхрани

КЗМ Пријепоље: Едукативна радионица за предшколце о правилној исхрани

Поводом Дечије недеље, а у оквиру волонтерске акције „Здраво клопајмо са омиљеним ликовима из цртаћа“, која се реализује преко конкурса #ШтаНамТешко, одржана је и едукативна радионица на тему здраве исхране која је била намењена деци предшколског узраста.

Циљ радионице је био да се уз песму, игру, причу и дружење са омиљеним ликовима из цртаних филмова малишанима приближи значај балансиране и здраве исхране. Деца су имала прилику да од стоматолошкиње Дине Хашимбеговић чују важне савете о правилној исхрани и њеном значају за орално здравље, јер су уравнотежена исхрана. орална хигијена и редовни прегледи кључ здравог и блиставог дечијег осмеха.

Током радионице малишани су научили зашто је важно да у исхрани има што више воћа, као и то који витамини се налазе у њима, рекла је испред Канцеларије за младе Милена Јовановић.

Након тога, деца су  имала задатак да нацртају воће које су добили и воће и поврће које највише воле да једу и да заједнички обоје здраве намирнице.

Радионицу је организовала Канцеларија за младе општине Пријепоље, у сарадњи са неформалном групом „ВоЛим Пријепоље“, креативним кутком „Локица“, Младим истраживачима Србије, Центром за грађанско деловање, Народним парламентом и Покретом горана Војводине.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци