„Локал прес“ прославио 25 година рада

„Локал прес“ прославио 25 година рада

Пословно удружење Асоцијације локалних и независних медија „Локал прес“ свечаном скупштином прославило 25 година рада. Признање „Павле Ћировић“ уручено младом фотографу Николи Петровићу из Краљева.

Пословно удружење „Локал прес“ је 25 година од оснивања прославило свечаном скупштином удружења у Врњачкој Бањи са које је поручено да је веза између грађана и локалних медија нераскидива.  

У оквиру скупштине организован је Базар, на којем су представљене активности удружења, и два округла стола, на којима се говорило о одрживост локалних медија у условима пандемије Ковида-19 и подршци медијским садржајима за младе.

Награда Пословног удружења „Локал прес“, која носи име једног од оснивача и првог председника Асоцијације Павла Ћировића, уручена је младом фотографу из Краљева, полазнику новинарске школе, Николи Петровићу, са жељом да кроз свој будући рад сачува све вредности које је стекао у „Локал пресу“. Награду је уручила ћерка Павла Ћировића Мирјана Јевтић.

На скупштини, чије је одржавање финансијски подржао Национални фонд за демократију (The National Endowment for Democracy – NED), речено је како ће се „Локал прес“ и у будућности залагати да се средства за суфинансирање медијских садржаја на локалу усмеравају према локалним медијима, бољу позицију у медијским коалицијама и удружењима и свеукупно побољшање положаја локалних медија кроз унапређење њихових капацитета и медијске регулативе.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци