Празник

Ложење бадњака у цркви Св. Василија Острошког и манастиру Милешева

Na Badnji dan su loženi badnjaci u svim crkvama i hramovima Eparhije mileševske. Najmasovnija osveštanja i loženja badnjaka i ove godine održala su se u porti Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog i u porti manastira Mileševe.

И ове године на Бадње вече у порти Саборног храма Светог Василија Острошког у центру Пријепоља окупио се велики број верника. Вечерњу је служио епископ милешевски г. Атанасије који се и обратио присутнима. Као што Господ није био равнодушан гледајући страдања рода људскога, тако  и браћа из других православних цркава нису остали равнодушни према неправди која се чини нашој браћи у Црној Гори, истакао је Eпископ милешевски.

Затим је прочитано саопштење Епископског савета Српске Православне Цркве у Црној Гори у коме је речено да ће црква наставити да организује мирна, молитвена и ненасилна протесна окупљања два пута седмично, четвртком и недељом. Након ватромета освештани су и наложени бадњаци. Овогодишњи домаћин био је Александар Дивац са породицом.

По завршетку програма у пријепољској цркви свештенство на челу са еписком Атанасијем позвало је окупљене да се заједно упуте у манастир Милешеву где је такође било организовано ложење Бадњака.Упркос хладном времену у порти манастира се окупио велики број верника који су уз спектакуларан ватромет и трубачки оркестар Данијеле Веселиновић најавили долазак најрадоснијег хришћанског празника.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *