Маид, Аделиса и Бранко: титула ђака генерације подстрек за нове успехе

Маид, Аделиса и Бранко: титула ђака генерације подстрек за нове успехе

Током средњошколског образовања матуранти и матуранткиње су се суочили са бројним изазовима, укључујући наставу на даљину, дељење одељења у групе, скраћивање наставе и школске године… Упркос свим овим изазовима, доследним радом и залагањем, такмичарским и школским успесима, посебно су се истакли Маид Прељевић, Аделиса Халиловић и Бранко Томовић, који су проглашени за ђаке генерације Пријепољске гимназије, Економско-трговинске и Техничке школе.

Љубав према програмирању код Маида Прељевића јавила се још током основне школе, коју је завршио као носилац Вукове дипоме, због чега је, након успешно положеног пријемног и завршног испита, уписао информатички смер Пријепољске гимназије. Одличним оценама, али и бројним такмичарским и спортским успесима, заслужио је титулу ђака генерације.

Много сам задовољан школовањем у Пријепољској гимназији, где сам стекао доста знања у области програмирања и информатике, а тај период мог школовања обележило је и моје бављење спортом, тј. атлетиком. Више пута сам био државни првак, како у школској конкуренцији, тако и у клупској. Уписао сам Електротехнички факултет у Београду, јер планирам да се бавим програмирањем у будућности. Уписао сам и Машински факултет и покушаћу оба факултета да похађам. Ипак, ако не успем да ускладим све обавезе, приоритет ће ми бити програмирање, јер то је једини посао за кога сматрам да је вредан у овом данашњем времену – каже Маид Прељевић, ученик генерације Пријепољске гимназије.

Талентом, преданим трудом и жељом за стицањем знања Аделиса Халиловић се истицала од раног детињства, а прву потврду за своју изузетност добила је проглашењем за ђака генерације Основне школе „Михајло Баковић“ у Сељашници, након чега је одлучила да упише смер Финансијски администратор у Економско-трговинској школи, коју је такође завршила као ученица генерације.

Економско-трговинска школа ми је пружила баш доста знања, али пре свега ја волим да издвојим она такмичења на која сам ишла, где сам се ослободила да причам на сцени, где сам стекла самопоуздање. Наставници су били изузетни и увек спремни да поделе сва своја знања и пруже нам подршку. Упознала сам доста пријатеља. Планирам да наставим са економијом у будућности. Уписала сам Пословну информатику у Новом Пазару, што представља микс економије и програмирања – истиче Аделиса Халиловић, ученица генерације Економско – трговинске школе.

Бранко Томовић је у смеру Машински техничар за компјутерско конструисање у Техничкој школи стекао вредна знања, која је потврдио одличним оценама. Као награда за посвећеност и предан рад стигло је признање за ђака генерације.

Сви радници у тој школи, професори и окружење су деловали тако озбиљно и стиче се веома добро знање и предзнање за факултет у тој школи. Било је јако пуно обавеза и није било лако све ускладити. Наравно, ту је било и друштво, тако да ми је целокупан утисак из средње школе савршен. Ову годину ћу паузирати, а за следећу ћу видети. Да реализујем прво нешто приватно, а онда ћу се активирати да упишем неки факултет – каже Бранко Томовић, ученик генерације Техничке школе.

Титула ђака генерације свима је, кажу, мотивација за нове успехе.

За изузетна постигнућа током средњошколског образовања ђаци генерације су добили и награде локалне самоуправе, које су им уручене на свечаној седници поводом Дана општине Пријепоље, 7. јула.

Подели на мрежама

Повезани чланци