Манифестација „Мед је лек за дуг век“ у суботу на платоу Дома културе Пријепоље

Манифестација „Мед је лек за дуг век“ у суботу на платоу Дома културе Пријепоље

Међународна изложба меда, производа од меда и пчеларске опреме под називом „Мед је лек за дуг век“ биће одржана у суботу на платоу Дома културе, са почетком у 10 часова. Организатор ове манифестације је Удружење пчелара Пријепоље у сарадњи са Туристичком организацијом и Предшколском установом „Миша Цвијовић“.

„Мед је лек за дуг век“ је од локалне изложбе меда постала међународна манифестација, која се ове године одржава 18. пут, а своје присуство је најавило најмање 26 пчелара, који ће овом приликом приказати различите врсте меда, производа од меда и полена, а биће и пчеларске опреме.

Септембар је месец кад су људи порадили послове око пчела и вратили их, због чега се до сада пријавило чак 26 излагача – из Београда, Јагодине, Ариља, из окружења, Пљеваља, Бијелог Поља – каже Мирсад Хоџић, председник Удружења пчелара Пријепоље.

Забавно-музички програм припремили су малишани из Предшколске установе „Миша Цвијовић“, а организовано је и стручно предавање за пчеларе.

Предавање о болестима и паразитима пчела ће одржати др Казимир Матовић са Института у Краљеву у 12 часова, а ја овим путем позивам све пчеларе и оне који желе да буду пчелари, да дођу. Имају шта да чују и виде, све су то људи са богатим искуством – истиче Хоџић.

Ова међународна изложба меда, производа од меда и пчеларске опреме има важан значај и за развој туризма.

Велики број учесника се одлучио да дође из шире регије и околних градова и тиме побољша квалитет понуде и производа на нашој манифестацији. На тај начин се промовише и наш град, људе са стране упознајемо са производима из нашег краја, а и ми ћемо имати прилику да се упознамо са неким напрецима у преради меда и производа од меда. Сви ти људи који долазе са стране често поведу и своје пријатеље, рођаке, који ће имати прилику да се упознају са Пријепољем, са овим нашим локалним производима, да у њима уживају и своје искуство пренесу даље другима – истиче вршилац дужности директора ТОП Петар Васиљевић.

Изложба има продајни карактер тако да ће наши суграђани осим дегустације моћи и да купе мед и производе од меда. Туристичка организација Пријепоља ће на свом штанду промовисати и расположиве смештајне капацитете у етно домаћинствима, друге аутентичне производе нашег краја, као и природне лепоте и културно благо општине Пријепоље свима онима који буду одлучили да тог дана посете манифестацију „Мед је лек за дуг век“.

Подели на мрежама

Повезани чланци