Меморијални турнир „За Ивану и Саја“ 5. и 6. јула у Парку Народних хероја

Меморијални турнир „За Ивану и Саја“ 5. и 6. јула у Парку Народних хероја

Туристичка организација Пријепоље, под покровитељством локалне самоуправе и уз подршку Кошаркашког клуба “Милешевац“, у петак и суботу  организује седми  Меморијални турнир у баскету 3 на 3 „За Ивану и Саја“. На кошаркашком терену у Парку народних хероја 12 мушких екипа ће се надметати на турниру  организованом у спомен на трагично страдале раднке Туристичеке организације Пријепоље, директорку Ивану Ракоњац и саветника за маркетинг  Сафета Саја Планића.

Седму годину за редом, а први пут у оквиру „ПП Феста“ и обележавања Дана општине Пријепоље, у парку Народних хероја одржаће се Меморијални турнир у баскету 3 на 3 „За Ивану и Сају“.

Главни повод за организацију овог меморијалног турнира јесу наши трагично настрадали запослени Ивана и Сајо који су чинили јако важан део Туристичке организације Пријепоље у неком прошлом периоду. Како би се они отргли од заборава овај турнир се организује њима у част – каже директор Туристичке организације Пријепоље Петар Васиљевић.

Турнир ће и ове године трајати два дана. Учешће ће узети 12 екипа из Пријепоља, Прибоја и Ивањице које ће бити распоређене у четири групе.

Могу рећи да је владало велико интересовање учесника и да се пријавио дупло већи број екипа од оних који су предвиђени да учествују у самом такмичењ тако да је било тешко изабрати оне који ће наступати. Заиста нас очекује добра забава, добра кошаркашка представа и један богат културно забавни спортски викенд. Очекујем добру и поштену борбу, јер су према речима тренера КК Милешевац у питању стварно добре екипе и надамо се побољшању у односу на претходне године – каже Васиљевић.

Првог дана турнира, у петак одиграће се утакмице по групама.  По две првопласиране екипе из сваке групе пласираће се у четвртфинале.

Програм ће се наставити у суботу, 6. јула од 18 часова када стартује финални део где ће се доћи до победника овог такмичења и уручиће се вредне награде које смо успели да обезбедимо и које су донекле повећане ове године уз помоћ спонзора  и уз помоћ локалне самоуправе. Очекујемо и велики број посетилаца како локалних тако и оних са стране – истиче директор ТО Пријепоље.

Полуфинални сусрети на програму су од 19.20 сати. Утакмица за треће место планирана је за 20.10 сати, док ће финална почети око 20.30 сати. Након тога следи уручење награда најбољим екипама и појединцима. Укупан наградни фонд ове године износи 125 хиљада динара. Од тога победничкој екипи ће припасти 80 хиљада динара, другопласирана екипа освојиће 30 хиљада. Награда за треће место износи 10 хиљада динара док ће четвртопласираној екипи припасти 5 хиљада. Признање ће бити додељено и најбољем играчу турнира.

Подели на мрежама

Повезани чланци