Мини олимпијада у Каменој Гори – Пријепољски пензионери најуспешнији

Мини олимпијада у Каменој Гори – Пријепољски пензионери најуспешнији

Мини олимпијада пензионера, која је у четвртак одржана у Каменој Гори, окупила је више од 70 учесника из градова и општина Златиборског округа. Домаћин је било Удружење пензинера Пријепоље, које је са четири освојена прва места у шест дисциплина, понело титулу укупног победника.   

Олимпијада, чије је домаћинство поверено пријепољским пензионерима,  планирана је према потребама удружења и актуелној епидемиолошкој ситуација, а окупила је осам екипа са око 50 активних такмичара уз присуство представника удружења и покрета Трећег доба Србије, представника локалне самоуправе  и бројних гостију из Србије.

Према правилима и пропозицијама учесници и учеснице су се надметали у шест дисциплина: пикаду, бацању на кош, шутирању на голове пуцању из ваздушне пушке, брзом ходању 4 пута 60 метара и шаху.

Иако је у првом плану било дружење и забава, на крају су проглешени најбољи појединци и екипе. За освојено друго и треће место додељене су дипломе, док су победниима у свих шест дисципина и најбољој екипи уручени пехари.

Основни циљ мини оломпијаде пензионера је промоција могућности људи из старије популације.

Мини олимпијада у Каменој Гори је само једна од регионалних такмичења која се одржава у оквиру Савеза пензионера Србије и покрета Трећег доба. Она је требало да буде припрема за Републичку олимпијаду у Врњачкој Бањи која, због неповољне епидемиолошке ситуације, највероватније неће бити одржана.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци