Мирослав Ђунисијевић из Ариља прва труба 14. Сабора трубача у Коловрату

Мирослав Ђунисијевић из Ариља прва труба 14. Сабора трубача у Коловрату

Са 14 година Мирослав Ђунисијевић је био најмлађи такмичар на Сабору трубача у Коловрату и то га није омело да, по оцени стручног жирија, свира технички добро и квалитетно,  покаже да се труба свира пре свега срцем и да на крају заслужено понесе титулу најбољег трубача.

Била је јака конкуренција, десет оркестара је било, а сви су они старији од нас тако да нисам очекивао ово признање – рекао је прва труба Сабора у Коловрату Мирослав Ђунисијевић и истакао да су планови да из године у годину буду што бољи и да наредне године освоји награду за најбољи оркестар.

Сабор је званично отворио председник Удружења грађана „Коловрат“ Мирослав Љујић, који је пре 14 година са групом локалних ентузијаста први пут организовао такмичење трубача у Коловрату. Том приликом најавио је да ће покушати да победник Сабора трубача у Коловрату наредне године иде у Гучу, где ће учествовати у ревијалном делу.

Организатори ове манифестације, Туристичка организација Пријепоља и Удружење грађана „Коловрат“, под покровитељством општине Пријепоље, потрудили су се да окупе најквалитетније оркестре из југозападне Србије.

За најбољи оркестар 14. трубачког сабора у Коловрату проглашен је оркестар Ивана Јовановића из Ужица, док је прву трубу публике освојио Бојан Кривокућа из Ариља. Након такмичења уследио је концерт трубачког оркестра Марка Глигоријевића из Бајине Баште, а посетиоце су, осим у звуцима трубе, могли да уживају у извођењу певачких група из Пљеваља и Јабуке.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *