Друштво

Мирсад Хоџић нови в.д. председника Удружења пчелара Пријепоља

Удружење пчелара Пријепоља одржало је редовну радну Скупштину удружења на којој је, поред разматрања редовних тачака и усвајња извештаја за претходну годину, изабран и нови вршилац дужности удружења након молбе за разрешење дужности досадашњег председника Будимира Тешевића.

Након усвајања извештаја о раду, финансијског извештаја и извештаја надзорног одбора за претходну годину, која је оцењена као једна од најгорих у историји пчеларства, председник Удружења пчелара Пријепоља Будимир Тешевић замолио је чланове скупштине да га разреше дужности из личних разлога због којих убудуће не може да обавља ову дужност.

То је била моја молба Скупштини да ме разреше дужности због неких мојих приватних обавеза. Значи, то није оставка. Оставка се даје када је човек незадовољан, а ова молба је због моје немогућности да то друштво и даље водим, јер изискује много одрицања, много времена, много снаге коју у овом тренутку ја нисам спреман да уложим – каже сада већ бивши председник Удружења пчелара Пријепоља Будимир Тешевић.

На предлог извршног одбора Скупштина је једногласно донела одлуку да улогу вршиоца дужности до краја 2021. године преузме Мирсад Хоџић.

Што се тиче искуства и познавања рада Удружења ја ту немам проблема, али немам искуства са овом ситуацијом у којој се налазимо. Иза нас је веома тешка година. Каква ће бити ова испред нас, то не знамо. Сав овај наш план рада који смо усвојили зависиће од епидемиолошке ситуације. Ја се надам најбољем – каже нови в.д. председника Удружења пчелара Пријепоља Мирсад Хоџић.

Након преузимања дужности новоизабрани председник је изнео предлог рада и финансијског плана за 2021. годину.

Нешто што би ми у овој години требало да реализујемо јесте брендирање нашег меда, односно да заштитимо његово географско порекло. Ту имамо и вољу локалне самоуправе. Други наш план је изналажење простора у коме ради наша линија за прераду воска. Пробаћемо са локаланом самоуправом да тај проблем трајно решимо – истиче Мирсад Хоџић.

Скупштина је на предлог Извршног одбора утврдила кандидате за признања Савеза пчеларских организација Србије и одлуке о признањима заслужним члановима Удружења за 2020, које су присутни чланови једногласно усвојили.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *