Друштво

,

Корона вирус

Млади из Велике Жупе до сада поделили 150 пакета хуманитарне помоћи најугроженијим породицама

Група младих из Велике Жупе, која од увођења ванредног стања дели пакете једнократне пакете помоћи најугрежинијим породицама, наставља са својим хуманитарним активностима. Након емитовња прилога на нашој телевизији јавио им се велики број људи који различитим врстама помоћи желе да допринесу овој акцију, али и они којима је помоћ потребна.

До сада су ови хумани млади људи организовали пет акција у којима је подељено око 150  једнократних пакета помоћи најугроженијим породицама у Пријепољу. У последњој, петој акцији подељена су 43 пакета.

После медијске пропраћености јавио нам се велики број људи који су, осим новчаних средстава, нудили и свој превоз како би се пакети лакше допремили до људи којима је помоћ неопходна. Морам да поменем да је један од њих млади предузетник Душан Шљукић који нам је понудио своје комби возило, а ту су и Звездан Траиловић и Џемил Брајанац. Осим тога јавио се и већи број волонтера али и већи број људи којима је помоћ потребна. Зато смо направили инстаграм профил „Хуманост у срцу“ како би били доступни свим људима који преко нас желе да помогну другима – каже иницијатор ове акције Лазар Шпица.

Иако је на почетку  план био да се пакети деле само на територији Велике Жупе и околних приградских насеља, акција је попримила и шире размере.

Поделу пакета смо проширили на Бродареви и Ивање, а обрадовали смо и неке породице из Пријепоља тако да могу рећи да се помоћ дели на целој територији наше општине. Ова пета акција је другачија у односу на претходне јер нам се прикључило још пет волонтера, имамо једно ново возило и скоро дупло већи број пакета. Надамо се да ћемо наставити и даље. Такође се надамо да ће се ускоро завршити ово ванредно стање и да ће се све вратити у нормалне токове. Ипак ми ту нећемо ставити тачку на наш хуманитарни рад јер смо га обављали и пре пандемије па ћемо се потрудити да га наставимо и после ње – истиче Лазар Шпица.

Хуманитарној акцији се као волонтер прикључио и певач Млађен Тошовић, који је већ од раније познат по одржавњу хуманитарних концерта. Паузу у наступима одлучио је да искористи тако што ће помоћи својим суграђанима и суграђанкама којима је помоћ најпотребнија.

Гледајући прилог на вашој телевизији и пратећи друштвене мреже видео сам да је Лазар покренуо ту акцију. С обзиром да сам ја био у кућној изолацији првих 20 дана, нисам могао физички бити присутан, односно нисам могао да учествујем у дељењу пакета, али сам све време био морална подршка. Када је изолација прошла укључио сам се у акцију и пре неколико дана обишли смо села изнад Велике Жупе и поделили пакете угроженим породицама – каже Млађен Тошовић.

Ови хумани млади људи планирају да наставе са поделом пакета, а за то им је потребна помоћ свих људи добре воље. Млађен Тошовић апелује на све наше суграђане који су у могућности да помогну и подрже ову акцију колико ко може, док Лазар додаје да помоћ може бити волонтерска, новчана, у виду превоза, а може и препорука коме би требало поделити пакете.

У овим тешким временима, када смо суочени са великом опасношћу по наше здарвље, солидарност међу људима је преко потребна. Ови млади  хумани људи поручују да морамо учинити све што је у нашој моћи да помогнемо онима којима је помоћ неопходна.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *