Без грађевинске дозволе за реконструкцију моста у Шарампову

Без грађевинске дозволе за реконструкцију моста у Шарампову

Пола година након потписивања уговора о реконструкцији моста на Лиму у насељу Шарампов, радови нису почели. Иако су извођачи очекивали да ће општина Пријепоље, као наручилац посла, обезбедити све неопходне дозволе и одобрења, то се још није десило. Питање је да ли ће неопходни услови бити испуњени да радови почну у фебруару?

У пријепољским „Путевима“, који су ангажовани као подизвођачи радова, крајем децембра су нам рекли да би рушење коловозне конструкције моста требало да почне у јануару. Сада смо добили информацију да почетак радова још није известан јер инвеститор, односно општина Пријепоље, није обезбедила грађевинску дозволу, као ни одобрење од „Србијавода“ за улазак у речно корито Лима. Једино што је до сада урађено јесте измештање водовода из саме конструкције моста, што је један од припремних радова за рушење. Како би убрзали и што пре започели реконструкцију, извођачи радова су преузели на себе да обезбеде неопходне дозволе и одобрења, иако је то у надлежности општине Пријепоље. Рок за завршетак радова у периоду од годину дана почео је да се рачуна од дана потписивања уговора са групом понуђача, коју чине „Нови Пазар пут“, као носилац посла, „ Јединство Севојно“ и „ДБ Инжењеринг“ из Београда. Уговор је потписан крајем јула 2019. године. По правилу рок би требало да се рачуна од дана увођења извођача у посао, кажу у „Путевима“, а тај дан најстарији пријепољски мост још није дочекао.

Реконструкција моста у Шарампову започета је у фебруару 2018. године и обустављена  након три месеца због много већих оштећења од очекиваних. Више од годину дана чекало се на расписивање новог јавног позива за извођача радова. Првобитно процењена вредност радова била је 65 милиона динара, што је три пута мање од актуелне уговорене цене од 216 милиона динара.

Већ две године затворен мост доноси проблеме становницима овог дела града, али и целе општине. Гужве и застоји у саобраћају постали су уобичајена слика Пријепоља, а нарочито у празничним и данима одмора.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *