Мостови Балкана 1. и 2. августа у Пријепољу

Мостови Балкана 1. и 2. августа у Пријепољу

Мостови Балкана су манифестација која је посвећена одржавању традиције изворног народног стваралаштва и јачању културних веза међу земљама Балкана. Четрнаести пут биће одржани у Пријепољу, а организатори очекују око 300 учесника из земље и иностранства. Манифестација почиње у понедељак вече, концертом фолклорних ансамбала из суседних земаља.

Мeђунaрoдна смoтра нaрoднoг извoрнoг ствaрaлaштвa „Мостови Балкана“ окупиће девет певачких група и шест фолклорних ансамбала, а учешће ће узети и инструменталисти.

Традиционално 1. августа „Мостови Балкана“ крећу са концертом испред Дома културе са почетком у 20:30, на коме ће се представити фолклорне групе које долазе из Бугарске, Албаније, Босна и Херцеговине… Другог августа са почетком у 12 часова са трубачима креће традиционални дефиле кроз град, где ће сви учесници продефиловати у својим ношњама, дајући посебан колорит граду и чиме ћемо помпезно најавити манифестацију која следи у 14 часова – каже Адмира Мостарац, директорка Дома културе Пријепоље.

Свим љубитељима фолклора и традиционалног народног стваралаштва директорка Дома културе обећава богат садржај на централној манефестацији на Јабуци.

Наступиће све фолклорне групе, инструменталисти, здравичар и певачке гупе. Програм ће трајати око два сата. Поред тога планиран је и фестивал ручних радиности, тако да сваке године имамо и штандове на којима су изложени ручни радови и остале занимљивости народног стваралаштва са различитих крајева Балкана – прецизира Мостарац.

Организатори очекују велики број посетилаца из Пријепоља, градова из окружења, а најављују присуство и највиших државних званичника, попут председника Народне скупштине Србије, министарке културе, министра образовања, што је потврда вредности ове манифестације.

Организацију међународне манифестације „Мостови Балкана“ Министарство културе и информисања подржало је са 500.000 динара.

Подели на мрежама

Повезани чланци