“МПП Јединство ад Севојно“ урадиће санацију и рекултивацију несанитарне депоније Стањевине

“МПП Јединство ад Севојно“ урадиће санацију и рекултивацију несанитарне депоније Стањевине

Санација и рекултивација несанитарне депоније Стањевине поверена је фирми „МПП Јединство ад Севојно“, која је имала најповољнију понуду у хитном поступку јавне набавке, у вредности од близу 34 милиона динара.

Одлуку о додели уговора „МПП Јединству ад Севојно“, општина Пријепоље је донела након поновљене јавне набавке по хитном поступку.Осим ужичког предузећа, за овај посао интересовање су исказале кроз заједничку понуду београдске фирме „Јони комерц Велики Црљени“ и „Про-логистик“.

Како је раније навео председник општине Владимир Бабић, овај посао би требало да подразумева прикупљање постојећег отпада и насипање земљом.

У допису којим је инспекција Републичке дирекције за воде ЈКП “Лим ” забранила унос чврстог отпада у водоток реке Лим са депоније Стањевине, наложено је општини Пријепоље да одмах предузме одговарајуће мере предострожности у циљу спречавања настанка могућих штетних последица за квалитет воде и затражено је хитно санирање земљишта.

Инспекција Министарства заштите животне средине је наложила да се хитно спроведу мере на санацији и рекултивацији несанитарне депоније Стањевине. Приликом посете министарке за заштиту животне средине Ирене Вујовић Потпећком језеру и руководства ЈВП „Србијавода“ Стањевинама, најављена је изградња заштитног зида према Лиму, како би се спречило даље осипање отпада у реку.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *