Поновљен поступак за санацију и рекултивацију несанитарне депоније Стањевине

Поновљен поступак за санацију и рекултивацију несанитарне депоније Стањевине

На порталу јавних набавки општина Пријепоље је објавила обавештење о спровођењу преговарачког поступка без објављивања јавног позива, који се односи на санацију и рекултивацију несанитарне депоније Стањевине. Ово је поновљен поступак, јер у првом, према речима председника општине Владимира Бабића, није било заинтересованих фирми за овај посао.

Прва јавна набавка која је расписана по хитном поступку и која је трајала пет дана је обустављена јер није било заинтересованих фирми за санацију и рекултивацију несанитарне депоније Стањевине или није било довољно времена да заинтересовани понуђачи прикупе неопходну документацију, рекао нам је тада председник општине Владимир Бабић и најавио хитно понављање поступка.

У складу са Законом о јавним набавкама, општина Пријепоље спроводи преговарачки поступак без објављивања јавног позива због изузетне хитности проузроковане догађајима које наручилац није могао да предвиди и јер није могуће поступити у роковима одређеним за отворени поступак. Поступак подразумева да општина као наручилац посла позива најмање једну, а пожељно је више фирми, за које мисли да могу да пруже тражену услугу, након чега и све заинтересоване фирме могу да доставе захтев за учешће у поступку. У току данашњег дана биће објављени конкурсна документација са свим условима и критеријумима, као и роком за пријаве.

Инспекција Министарства заштите животне средине је наложила општини Пријепоље да хитно спроведе санацију  и рекултивацију депоније и за ту намену је одобрено 34.416.000 динара. Пријепољска депонија је оцењена као извор великог дела плутајућег отпада, који је недавно прекрио Потпећко језеро, након чега је организовано хитно чишћење уз подршку Министарства заштите животне средине. Најављена је изградња заштитног зида према Лиму, како би се спречило даље осипање отпада у реку, а како није нађена нова локација да се део депоније премести, изабрана фирма ће имати задатак да земљом преспе постојећу количину нагомиланог отпада.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *