МУП расписао конкурс за обуку ватрогасаца – Пет места резервисано за пријепољски батаљон

МУП расписао конкурс за обуку ватрогасаца – Пет места резервисано за пријепољски батаљон

Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис 200 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно – спасилачких јединица. У оквиру овог броја пет полазника ће бити примљена за попуњавање Ватрогасно-спасилачког батаљона Пријепоље. Заинтерсовани кандидати се могу пријавити закључно са 20. мартом 2020. године.

Од 200 полазника обуке четворо ће попунити места у Ватрогасном дому у Бродареву док ће један полазник бити примљен у Прибоју.

Право учешћа на конкурсу имају лица која испуњавају следеће услове: да су држављани Републике Србије,  да најмање годину дана имају пребивалиште на територији организационе јединице за коју је расписан конкурс, да немају мање од 19, а више од 30 година старости до дана закључења конкурса,  да имају завршену средњу школу,  да не постоје безбедносне сметње за заснивање радног односа у Министарству унутрашњих послова,  да поседују важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом „Ц“ категорије и да испуњавају посебне услове у погледу критеријума здравствене, психо-физичке и базичномоторичке способности.

Из Министарства унутрашњих послова напомињу да се на конкурс могу пријавити и лица која поседују важећу возачку дозволу „Б“ категорије уз обавезу да у року од 15 дана од дана завршетка обуке припадника ватрогасно – спасилачких јединица положе возачки испит „Ц“ категорије.

Пријаву на конкурс, са одговарајућом документацијом, заинтересовани могу поднети полицијској станици по месту пребивалишта кандидата. Текст и ближи услови конкурса могу се  наћи на сајту МУП-а и сајту Центра за основну полицијску обуку.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *