На путевима Србије до 22. септембра акција појачане контроле саобраћаја

На путевима Србије до 22. септембра акција појачане контроле саобраћаја

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у периоду од 16. до 22. септембра спроводе међународну акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на смањење саобраћајних незгода и њихових последица.

Ова међународна акција под називом „ROADPOL дани безбедности“ трајаће седам дана и спроводиће се у свим државама чланицама Мреже саобраћајних полиција Европе.

Припадници саобраћајне полиције ће током ове акције посебан акценат ставити на контролу брзине, алкохолисаности, као и контролу коришћења сигурносног појаса.

Такође, организација ROADPOL припремила је симболичне заклетве којима се учесници у саобраћају обавезују да ће поштовати прописе и тиме допринети својој безбедности и безбедности других учесника у саобраћају, а покренута је и интернет страница на којој се грађани Европе могу боље упознати са циљем пројекта.

Подсетимо, на путевима у Србији за само три дана погинуло је чак 14 особа, показују подаци Министарства унутрашњих послова. Међу главним узроцима саобраћајних несрећа су прекорачење брзине и недржање растојања од возила испред себе, мада су, посебно викендом, чести и удеси које изазивају возачи пдо дејством алкохола.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци