На шест бирачких места у Пријепољу сутра се понављају избори за народне посланике

На шест бирачких места у Пријепољу сутра се понављају избори за народне посланике

На шест бирачких места у општини Пријепоље у среду ће бити поновљени избори за народне посланике. Гласање на овим бирачким местима је поништено јер се у кутијама затекло више гласачких листића него што је бирача гласало. Право гласа има 5.575 гласача.

Према одлуци Републичке изборне комисије избори за народне посланике биће поновљени на бирачком месту бр. 21 у Забрдњим Тоцима, бирачком месту бр.54 у Основној школи „Милосав Стиковић“ у Коловрату, затим на бирачком месту бр. 57 у Основној школи „Свети Сава“ у Бостанима, на бирачком месту бр, 61 у Основној школи „Владимир Перић Валтер“ у Пријепољу, бирачком месту бр. 63 у „Шах клубу“ и на бирачком месту бр. 65 у згради „Електродистрбуције“. Као разлог понављања избора наводе се неправилности у вођењу записника, односно јер се у кутијама налазило више гласачких листића него што је гласало бирача. На ових шест места право гласа има 5.575 гласача.

Гласање ће се спровести према изборним листама које су утврђене за изборе  одржане 21. јуна. Kако нам је рекао координатор Републичке изборне комисије општине Приојепоље Белмир Мујезиновоћ распуштени су бирачки одбори образовани за спровођење избора за народне посланике  који су одржани 21. јуна, а Републичка изборна комисија је образовала нове и именовала председнике и заменике председника, као и чланове и заменике чланова нових бирачких одбора у сталном и проширеном саставу.

Према његовим речима поновљени избори ће се спровести уз строго поштовање мера заштите од корона вируса. Ношење маски обавезно је како за чланове бирачких одбора, тако и за бираче, а прописана је и физичка дистанца од најмање метар и по. Такође, сва бирачка места биће снабдевена медицинским алкохолом и маскама за оне бираче који је не буду имали.

Свих шест бирачких места у општини Пријепоље биће отворено у 7 сати, а уписани бирачи своје право гласа могу искористити до 20 часова, када ће сва биралишта бити затворена.

Републичка изборна комисија је донела Решење о понављању избора  на још 234 места  у Србији на којима је поништено гласање.  

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *