На смештај у ПУ „Миша Цвијовић“ чека 150 малишана

На смештај у ПУ „Миша Цвијовић“ чека 150 малишана

У предшколској установи „Миша Цвијовић“ попуњених капацитета у свим вртићким групама дочекују и овај септембар.

Што се тиче припремног предшколског програма који је обавезујући ми смо укупно у 15 група, од тог четири целодневног боравка и осталих група минималног боравка у овој школској години уписали 310 – оро деце. За ниже васпитне групе смо имали веома мало капацитета. Од око 200 молби за упине квоте колико смо имали, ми смо уписали 50-оро деце и то само у јасленим групама. У старијим групама од три до пет година у овом конкурсном року нисмо имали слободне капацитете тако да нисмо примили ниједно ново дете – објашњава тренутну ситуацију директорка ПУ „Миша Цвијовић“ Ивана Крповић.

У четири објекта предшколске установе борави око 800 деце, а у односу на број нових поднетих захтева, само четвртина је прихваћена, па је и ове године велики број деце остао на листи чекања.

Око 150-оро деце још увек имамо на постојећим листама чекања и поред капацитета које смо прошле и ове године проширили и које нам је омогућила Турска развојна агенција ТИКА и адаптирање постојећих капацитета где год смо имали слободног простора за децу која имају потребу да похађају вртић. Ми смо већ покренули иницијативу код локалне самоуправе слањем дописа за неком врсте помоћи и сарадње и с обзиром на наше постојеће капацитете, једино реално решење била би изградња новог објекта – истиче Крповић.

Да ли ће, када и где бити изграђен нови објекат, а тиме и делом решени проблеми смештаја деце у предшколску установу, још увек нема званичне потврде.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *