Нагли пораст броја оболелих од корона вируса у Пријепољу

Нагли пораст броја оболелих од корона вируса у Пријепољу

Током претходних седам дана у Пријепољу су забележена 24 нова случаја инфекције корона вирусом, што је дупло више него у свим општинама Златиборског округа, где је у истом периоду, вирус потврђен код 46 особа , подаци су Завода за јавно здравље Ужице. Дупло више заражених је и у Србији, где су у претходна 24 сата од последица корона вируса преминуле две особе, док је потврђено 326 нових случајева инфекције, најновији су званични подаци Министарства здравља.

Осим 24 случаја у Пријепољу, у периоду од 14. до 20. октобра на територији Златиборског округа корона вирус је потврђен код још 22 особе – код 9 из Ужица,  код пет особа из Ариља и Нове Вароши, код две из Пожеге, док је у протеклих седам дана у Косјерићу вирус регистрован код једне особе.

Према подацима ужичког Завода за јавно здравље од почетка епидемије у Пријепољу је корона вирусом инфицирано 240 особа, док је, са 46 новопотврђених случајева, укупан број оболелих у Златиборском округу порастао на 2.695.

Oд 7.242 особе колико их је у Србији тестирано у последња 24 сата, на корона вирус позитивно је њих 326, што је за 204 особе више у односу на претходни дан. Од последица инфекције преминуле су још две особе, укупно 780 од почетка епидемије.  

И број хоспитализованих особа нагло расте. На болничком лечењу налази се 441 пацијент, док је на респираторима њих 25.

Подели на мрежама

Повезани чланци