Награде за ТВ Форум за медијске приче о маргинализованим групама

Награде за ТВ Форум за медијске приче о маргинализованим групама

Поводом Међународног дана толеранције, 16. новембра, који институција Повереника за заштиту равноправности обележава као свој дан, пети пут за редом додељене су медијске награде за садржаје који промовишу равноправност, толеранцију и борбу против дискриминације. Прича о самохраним родитељима, новинара ТВ Форум Александра Минића, која је за циљ имала подизање свести јавности о проблемима са којима се они свакодневно носе, изабрана је као најбоља у категорији телевизијских и радијских прилога и репортажа.

Истражујући тај проблем, кроз уличне акције и анкете са грађанима и грађанкама Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши видели смо да људи нису довољно упознати са проблемима са којима се самохрани родитељи свакодневно суочавају. Сви мисле да је њихов највећи проблем финансијске природе, али не. Има ту још много проблема који њих муче, осуда околине, оговарања, психолошка помоћ која је јако битна. Ово признање мени као новинару значи много, као и целом тиму Телевизије Форум, која се већ 11 година бави овим темама – истакао је Александар Минић уз напомену да му је веома драго што све више награда одлази у локалне медије.

Велики допринос освајању награде, како каже добитник награде, дао је и сниматељ и монтажер ТВ Форум Радован Чаркиловић. Награђена прича настала је у оквиру пројекта „Самохрани родитељи – положај у друштву и значај подршке“,  који је Форум жена Пријепоља реализовао уз подршку Канцеларије за људска и мањинска права Републике Србије. Добитници прве награде, посетиће на пролеће институције и медије Шведске, која има добру праксу у заштити људских права.

Ово није први пут да ТВ Форум добија награду Повереника за заштиту равноправности. Пре две године, новинарка Мирела вељовић освојила је трећу награду у категорији репортаже за документарну емисију “Л Говор Б Толеранције“.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *