Најбољи филмови са 14. Фестивала Слободна Зона до 17. маја у Пријепољу

Најбољи филмови са 14. Фестивала Слободна Зона до 17. маја у  Пријепољу

Филмски фестивал Слободна зона ни ове године није заобишао Пријепоље, које је уврштено у 50 градова у Србији у којима се одржава овај фестивал.

У уторак, 14. маја са почетком у 18 сати, биће приказан играни филм „Капетан“, о младом немачком војнику који у последњим данима Другог светског рата преузима идентитет нацистичког официра и постаје монструозни злочинац.

Хрватски документарац „Србенка“ редитеља Небојше Слијепчевића, који је у Кану проглашен документарцем године и који је освојио награду „Срце Сарајева“ за најбољи документарни филм, биће приказан у среду 15. маја са почетком у 19 сати.

У четвртак 16. маја од 18 сати  на програму је Ирански филм „Три лица“ Џафара Панахија који говори о младој Иранки којој родитељи не дозвољавају да студира глуму, већ би у складу са традицијом требало да се уда.

Идеалан за млађу публику али и за одрасле јесте британски филм „Најбољи ортаци“, о Амберсону који помаже најпопуларнијем дечаку у школи да освоји ћерку новог професора француског језика, чијом ће пројекцијом, у петак 17. маја, бити спуштена завеса на 13. турнеју Фестивала Слободне зоне у Пријепољу.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *