Друштво

Настављена реконструкција моста у Коловрату – У току замена цевовода оштећеног током радова

Девет месеци након обуставе радова на реконструкцији кружног тока у Коловрату, крајем прошле недеље, реконструкција је настављена. Кренуло се са радовима на мосту преко реке Сељашнице, на ком је све време обуставе било могуће саобраћати само једном коловозном траком.

Радови на иградњи кружног тока и приступних саобраћајница у Коловрату почели су крајем августа 2019. године. Услед нерешених имовинско-правних односа, инвеститор Јавно предузеће „Путеви Србије“ обуставио је радове 19. јануара ове године. Крајем прошле седмице радови на овој деоници су настављени.

Ови радови подразумвају само завршетак оног што је раније започето, односно реконструкцију овог моста према Тргу Димитрија Туцовића и завршетак крака који повезује кружни ток са државним путем – прецизира Суада Шантић, из ЈП „Путеви Ужице“.

Вредност ових радова, који би требало да буду завршени до краја године је пет милиона динара без ПДВ-а.

С обзиром на то да се саобраћај не сме прекидати ни у једној фази изградње, тако и и реконструкција врши фазно. Након што је извршена делимична реконструкција десне коловозне траке, а након обезбеђивања пешака пре свега, скинута је коловозна конструкција на левој траци. Предстоји израда нове коловозне конструкције, асфалта, хидроизолације, ограде и приступних саобраћајница овом мосту – каже Шантић.

Током радова дошло је до оштећења носача дела водовода који се налази испод моста и пуцања челичних цеви, што је изазвало прекид водоснабдевања готово целог Коловрата.

Према речима Данице Цвијовић, шефице водовода у Јавном комуналном предузећу „Лим“ у понедељак поподне без воде су остали сви корисници градског водовода од Робне куће до раскрснице у Калдрми, укључујући и све објекте на Бјелопољском путу.

Захваљујући брзој интервенцији радника овог предузећа, део оштећеног водовода је преспојен, па је осим за мали број пословних објеката од Робне куће до моста у уторак од 13 часова поново успостављено водоснабдевање.

Радници ЈКП „Лим“ тренутно раде на замени оштећеног дела водовода испод моста, а према речима Данице Цвијовић, овај посао би требао да буде завршен до краја недеље.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *