Незадовољство родитеља ђака из Косатице због изостанка превоза до матичне школе

Незадовољство родитеља ђака из Косатице због изостанка превоза до матичне школе

Поводом одлуке Општинског већа да се не одобре средства за наставак превоза за троје ђака из Косатице до матичне школе „Свети Сава“ у Бостанима Телевизији Форум се обратио Жељко Зиндовић, отац две девојчице, ученице шестог разреда, које од почетка школске године не иду на часове. Драго Поповић ћерку, која је пети разред, вози у школу, али не зна до када.

Иако је од почетка школске године прошло већ 20 дана, Милица и Даница Зиндовић из Косатице  у школи су биле само два пута. Разлог је што за ђаке из Косатице није обезбеђен организован превоз до матичне школе у Бостанима, која је удаљена 12 километара.

Жељко је самохрани отац троје деце. Супруга му је преминула када су Даница и Милица имале три, а син Радомир непуних годину дана. Осим о њима, Жељко бригу води и о старом и болесном оцу. Живи од пољопривреде и, како каже, нема времена да децу сваки дан вози у школу. Више пута му је обећано да ће превоз бити настављен, али је за сад све остало на обећањима.

У истом проблему је и Драго Поповић, чије дете похађа пети разред. До сада је ћерку возио до школе, али ако се нешто не буде решило принуђен је да пoтражи стан у Пријепољу, јер му нa превоз оде више од пола дана.

Предлог да се за ђаке из Косатице субвенционише превоз до школе није прихваћен уз констатацију да би по том основу и деца из других делова општине морала да буду исто третирана, а за то не постоје финансијска средства у општинском буџету. Ни најновији састанак са председником општине није уродио плодом. Обратили су се и Министарству просвете и кабинету председнице Владе. Још увек чекају одговор, а како кажу, све ово предуго траје.

И Жељко и Драго истрајни су у својим захтевима. Искрено верују да ће се пронаћи начин да се њиховој деци пружи једнака шанса за образовање као и осталој деци.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци