Никола Ћировић – Ђак генерације Техничке школе

Никола Ћировић – Ђак генерације Техничке школе

Природне науке, бројеви, задаци за које су потребни логика и практично закључивање, од малена су привлачиле Николу Ћировића, који је у Техничкој школи видео могућност за стицање нових знања у овој области. Његов предан рад и труд резултирао је одличним успехом и успесима на бројним такмичењима, због чега је и понео титулу ђака генерације.

Међу деведесет ђака који су ове године завршили Техничку школу у Пријепољу, својим знањем и успесима посебно се истакао Никола Ћировић.

Каже да је престижно признање ђак генерације велика част, али и изазов да у даљем школовању настави са добрим резултатима.

Његово знање из математике дошло је до изражаја и на пријемном испиту за Факултет техничких наука у Новом Саду, који је уписао као буџетски студент.

Захвалио се Фондацији „Ана и Владе Дивац“, чији је био стипендиста. Поред драгоцене новчане подршке, овај програм му је донео и искуство добротворног рада у заједници, који је реализовао кроз волонтирање у Црвеном крсту, где је развио осећај за хуманост и жељу да помогне онима којима је помоћ најпотребнија.

Интервју са Николом погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци