Николина Новаковић и Ерсан Смаиловић најуспешнији такмичари из „Валтера“

Николина Новаковић и Ерсан Смаиловић најуспешнији такмичари из „Валтера“

Основна школа „Владимир Перић Валтер“ може се похвалити изузетним пласманима својих ученика и ученица на овогодишњим такмичењима. На републичким такмичењима учествовало је 7 ђака и две спортске екипе, а највише успеха имали су ученица седмог разреда Николина Новаковић и ученик осмог разреда Ерсан Смаиловић.

Дина  Николина Новаковић је једнако талентована и за друштвене и за природне науке, па је учествовала на такмичењима из чак 5 предмета, освојивши изузетне успехе.

„Из физике, биологије, историје, математике и српског језика сам учествовала на окружним такмичењима, а из четири предмета сам освојила једно од прва три места и пласман на републичко такмичење. На државном такмичењу сам освојила друга места из српског и из биологије“, каже Николина Новаковић, ученица седмог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“.

Она додаје да није било лако спремити се за оволико различитих такмичења, али да је имала велику подршку од својих наставника и наставница.

Ерсан Смаиловић се ове године определио за такмичења из области природних наука.

„Учествовао сам на такмичењима из физике, математике, биологије и хемије. На републичком такмичењу сам освојио друго место из физике, а из осталих предмета сам упркос јакој конкуренцији освојио доста поена. Наравно да ћу наставити да се такмичим и у средњој школи, јер планирам да упишем математички смер у Пријепољској гимназији, па сматрам да ће ми ова знања која сам стекао кроз такмичења користити и у даљем школовању“, истиче Ерсан Смаиловић, ученик осмог разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“.

Поред Николине и Ерсана, Основну школу Владимир Перић Валтер на републичким такмичењима представљало је још 5 ученика и ученица, женска рукометна екипа и екипа одбојкаша.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци