Нове мере Владе: Од данас отворени паркови и шеталишта, а од 4. маја кафићи и ресторани

Нове мере Владе: Од данас отворени паркови и шеталишта, а од 4. маја кафићи и ресторани

Влада Србије наставила je да ублажава мере заштите од корона вируса. На редовној конференцији за новинаре епидемиолог др Бранислав Тиодоровић најавио је датуме када ће почети да се примењују. Тако су од данас отворени паркови и шеталишта и дозвољени тренинзи на отвореном, а од 4. маја поново ће радити кафићи и ресторани. Вртићи се отварају 11. маја.

На данашњој редовној конференцији за медије члан кризног штаба епидемиолог доктор Бранислав Тиодоровић рекао је да су после састанка оба кризна штаба донете одлуке да се неке мере заштите ублаже.Тако се од данас отварају паркови и шеталишта, али сви морају бити на одстојању.

Такође, тренинзи на отвореном се дозвољавају са потпуним коришћењем свих препорука које је кризни штаб утврдио. Од 4. маја биће омогућен градски превоз у Новом Саду и Kрагујевцу, а од 8. маја у Београду и Нишу, али у аутобусима неће бити климе.

Четвртог маја прорадиће железнички и друмски међуградски саобраћај уз стриктно поштовање мера заштите, а истог дана се отварају ресторани и кафићи, с тим да ће у баштама бити обавезна социјална дистанца и маске, а у затвореном морају се поштовати све познате препоруке. Од 8. маја почињу са радом тржни центри уз велику дозу опреза и даваоца и корисника услуга.

Према речима Тиодоровића, 11. маја почињу да раде вртићи и продужени боравак у школама за децу до 12 година, која немају где, а по закону не могу да остану сама. За њих ће бити организован дневни боравак.

И на крају, 18. маја почиње авио превоз према препорукама и европских и светских агенција.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *