Нови лични рекорди за Емира Ровчанина и Дина Тумбула

Нови лични рекорди за Емира Ровчанина и Дина Тумбула

Атлетичари Атлетског клуба „Полет“ настављају са добрим резултатима ове сезоне, како на домаћим, тако и на међународним такмичењима. Емир Ровчанин је, уз лични рекорд, дошао до четвртог места на Првенству Балкана у Турској. Дино Тумбул је на ммитингу у Сарајеву испунио норму за Европско првенство, док је Белмин Синанчевић постао вицешампион Србије у пионирској конкуренцији.

На Првенству Балкана за старије јуниоре и јуниорке, које је одржано у Истанбулу у Турској, млади репрезентативац Србије и члан атлетског клуба ,,Полет”, Емир Ровчанин, освојио је четврто место у дисциплини скок у вис остваривши нови лични рекорд. У конкуренцији најбољих скакача у вис на Балкану, Емир је до четвртог места дошао прескочивши летвицу на висини од 2 метра и 10 центиметара чиме је поправио лични рекорд за 2 центиметра. Овом младом атлетичару тренутно недостају још 2 центиметра до испуњења норме за Европско првенство, које ће се одржати  у главном граду Естоније, Талину.

На Међународном атлетском митингу у Сарајеву,у сениорској конкуренцији, Дино Тумбул је бацио куглу на даљину од 17 метара и 99 центиметара, што је за  чак метар и 23 центиметра дуже од претходног личног рекорда. Овим резултатом, Дино је испунио норму за учешће на Европском првенству за млађе сениоре. Норма износи 17,60 метара, а бацач кугле из Пријепоља је успео да је надмаши за 39 центиметара.

На Првенству Србије за млађе пионире и пионирке у Сремској Митровици, Белмин Синанчевић је заузео друго место. У дисциплини бацање кугле, Белмин је до сребрне медаље дошао резултатом од 11 метара и 59 центиметара.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *