Нови начин рада у Економско-трговинској школи – сви ђаци у једној смени

Нови начин рада у Економско-трговинској школи – сви ђаци у једној смени

Испуњени су сви предуслови да Економско-трговинска школа од почетка ове школске године пређе на једносменски рад. Адаптиране су нове учионице и обезбеђене су додатне аутобуске линије за превоз ђака.

На једносменкси рад Економско-трговинскa школа чека већ пет година. Требало је време да се испуне одређени услови, а то су пре свега простор и превоз. За адаптирање учионица Општина Пријепоље издвојила је 1.350.000 динара.

Проблематика за прелазак у прву смену је та што нисмо имали адаптиран простор. Тачније, ово смо преузели од Техничке школе која има мање потрeбе и већи простор. Она нам је уступила тај простор на коришћење да би ми имали услове да реализујемо једносменски рад – каже Ирмедин Кордић, в.д. директора Економско-трговинске школе.

Услуга превоза на територији општине Пријепоље поверена је Аутопревозу Јањушевић из Прибоја, са којим је Општина Пријепоље почетком јуна склопила уговор на шест месеци вредан 10.780.000 динара.

Ми смо последњим уговором о превозу предвидели да у току школске године на релацији Пријепоље-Велика Жупа и Велика Жупа-Пријепоље, као и Пријепоље-Бродарево и Бродарево-Пријепоље поласци буду са појачаним бројем линија. Дакле, два аутобуса ће ујутру ићи по ученике и два аутобуса ће враћати ученике ка Бродареву и Великој Жупи. Ми смо чак као локална самоуправа послали и један допис превознику којим га подсећамо на уговорене обавезе и тражимо да предузме све потребне активности како би обезбедио услуге по уговору, онако како смо предвидели и како су обе стране потписале – каже заменица председника Општине Пријепоље Самира Ћосовић.

Економско-трговинска школа укупно броји 386 ђака, а из друге у прву смену прећиће их 120. 

Ученици су већ донекле упућени  да ћемо ми највероватније нову школску годину стартовати у једној смени. Они имају комуникацију са својим одељенским старешинама и биће упућени и пре почетка школске годинe о начину реализовања наставе. Велику захваланост дугујемо управи Општине Пријепоље, зато што су они имали разумевања за све то. Много пре смо ми договорили линије превоза и већ укомбиновали тај број ученика да се адекватно може покрити поласцима аутобуса – истиче Кордић.

Како би се простор Економско-трговинске школе до краја привео намени и новом начину рада, планира се и реконструкција мокрих чворова, а средства ће бити обезбеђена из општинске касе предстојећим ребалансом буџета.

Подели на мрежама

Повезани чланци