Нови в.д. директора Дома културе Вељко Кијановић: Трудићу се да унапредим рад ове установе

Нови в.д. директора Дома културе Вељко Кијановић: Трудићу се да унапредим рад ове установе

Пуно је изазова и пуно преузетих обавеза пред новим вршиоцем дужности Дома културе. Ако је судећи по томе како је све почело, утисци новог директора су добри.

Задовољан сам досадашњом сарадњом са запосленима у Дому културе и очекујем да ћемо и у будућности наставити на обострано задовољство. Имали смо већ низ догађаја у оквиру „Културног лета“ где су се сви ангажовали максимално да испуне своје радне задатке – каже в.д. директора Дома културе у Пријепољу Вељко Кијановић.

Пре доласка на место вршиоца дужности директора, Кијановић је обављао послове менаџера продаје, организатора услужно комерцијалног пословања, саветника за купце на терену, службеника обезбеђења и транспорта новца, привремене и повремене послове у Јавном комуналном предузећу Лим, а од 2008. до 2010. године био је царински службеник.

Ја сам завршио специјалистичке струковне студије и стекао високо образовање и стручно звање специјалиста стурковни инжењер заштите на раду. Искрено, до сада нисам имао искуства у овој области, тако да ћу се потрудити у будућем периоду у сарадњи са осталим запосленима да унапредим рад Дома културе – обећава Кијановић.

Организација и вођење великих догађаја је оно што новог вршиоца дужности директора чека у будућности.

Већ крајем августа организујемо Уметничку колонију Милешева, једну од најстаријих и најугледнијих ликовних манифестација у Србији. Ове године је предвиђено да буде присутно од 10 до 13 учесника из Србије и земаља окружења, а очекујемо и потврду доласка уметника из Русије и Кине.

Бројни су садржаји планирани до краја године у оквиру музичког програма.

За септембар је планиран програм Вече фолклора, када ћемо угостити Фолклорни ансамбл из Грчке, а поред њих учествоваће и ансамбли из Нове Вароши, Новог Пазара и Пљеваља. У октобру је предвиђен концерт класичне музике, а за новембар или децембар предвиђен је рок концерт – највљује Кијановић.

Љубитељи позоришта и филма имаће прилику да посете неколико програма.

У плану су наступи три аматерска позоришта: Петровац на Млави, Беочин и позоришта из Хрватске и неколоко гостовања наше Вечерње сцене и Дечјег ансамбла. Поред тога, планирано је и гостовање једне професионалне представе. До краја године, предвиђено је и приказивање два филма месечно.

Ту су и програми на босанком језику.

У наредном периоду планирана је манифестација „Севдах уз ружу“, као и реализација мултимедијалног програма посвећеног музичком стваралаштву хармоникаша Османа Хаџифејзовића.

Кијановић истиче олакшавајућу околност да се Дом културе налази у доброј финансијској ситуацији, нема дуговања, а новац се троши према редовном годишњем плану и програму.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *