Новинар ТВ Форум Александар Минић добитник медијске награде за толеранцију

Новинар ТВ Форум Александар Минић добитник медијске награде за толеранцију

Прву награду Александар Минић освојио је за прилог у коме је представио проблеме и положај самохраних родитеља у Србији и дискриминаторне ставове са којима се готово свакодневно суочавају. Четворочлани жири, који су чиниле шефица Одељења за медије Мисије ОЕБС-а у Србији Гордана Јанковић и прошлогодишње добитнице награда Сузана Дука, Владимира Дорчова Валтнер и Радмила Релић, причу о самохраним родитељима оценио је као најбољу у категорији телевизијских и радијских прилога и репортажа.

Институција Повереника за заштиту равноправности ове године обележила је Међународни дан толеранције 10. јубиларни пут, колико година је прошло од доношења Закона о забрани дискриминације, којим је сама институција и установљена.

Медијске награде додељене су пети пут, а осим новинара ТВ Форум, у категорији телевизијских и радијских прилога и репортажа награђени су и новинарка РТС Биљана Јовичић, дописник телевизије Прва из Лесковца Братислав Илић и Јована Нетковић и Милица Батричевић, новинарке БЕФЕМ-а. У категорији штампа и онлине награђени су новинарка портала Еспресо Сузана Трајковић, новинарка Данаса Јелена Диковић, Аљоша Мудри новинар сајта Вугл и Бојана Миловановић, новинарка егенције Фонет.

Други пут додељена је и награда за општину или град једнаких могућности. Као најтолерантије жири је препознао општине Аранђеловац, Прибој и Медвеђу.

Ово је други пут да новинари ТВ Форум освајају Годишњу медијску награду за толеранцију. Новинарка Мирела Вељовић ову награду освојила је 2017. године, када је награђена трећом наградом у категорији – репортажа.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *