Ново санитетско возило стигло у пријепољски Дом здравља

Ново санитетско возило стигло у пријепољски Дом здравља

Dom zdravlja u Prijepolju bogatiji je za još jedno savremeno sanitetsko vozilo vrednosti od oko pet miliona dinara, za čiju nabavku je sredstva iz budžeta izdvojila lokalna samouprava.

Савремено санитетско возило ће у великој мери унапредити рад службе Хитне медицинске помоћи, која ће на овај начин брже моћи да допре до животно угрожених пацијената и укаже им помоћ на лицу места.

Ово возило је намењено за Хитну медицинску помоћ са погоном на сва четири точка. Његова цена је око пет милиона динара. Оно ће у многоме олакшати превоз и довожење пацијената из свих удаљених делова општине Пријепоље – каже др Сеад Поровић, директор Дома здравља Пријепоље. 

Уз присуство неколико чланова Општинског већа, возило је уручио председник општине, који је истакао да локална самоуправа  ради на унапређењу услова у здравственим установама.

То није једино средство које смо набавили ове године, а и за следећу годдину су опредељена значајна средства. Мислим да и запослени, али и наши суграђани и суграђанке примећују да општина Пријепоље на прво место од својих обавеза ставља управо унапређење здравствених услуга – истиче председник општине Пријепоље Драгољуб Зиндовић. 

Члан општинског већа др Зулкефил Бато Садовић додаје да је због улагања у котлове и котларнице ово прва зима када нема проблема са грејањем.

Све што се улаже, улаже се за пацијенте, оно базно, да може да се функционише – подвукао је др Садовић.

Директор Здравственог центра Ужице др Милош Божовић је позвао челнике општине да одвоје средства за израду пројектне документације како би пријепољске здравствене установе конкурисале код Канцеларије за јавна улагања у циљу унапређења енергетске ефикасности. Он је за наредну годину најавио промене у организацији рада здравствених установа у Пријепољу.

2020. биће нови план мрежа, где ће највероватније бити формиран здравствени или медицински центар Пријепоље, са болницом и домом здравља, чији је оснивач Република – најављује директор ЗЦ Ужице др Милош Божовић.

Са овом донацијом, пријепољски дом здравља у нову годину улази са 23 возила.

Подели на мрежама

Повезани чланци