Састанак у НСЗ: Послодавцима представљене мере активне политике запошљавања

Састанак у НСЗ: Послодавцима представљене мере активне политике запошљавања

Пријепољска Филијала Националне службе за запошљавање организовала је састанак за 20 послодаваца из Пријепоља који у претходне три године нису користили услуге Националне службе за запошљавање како би их информисали о мерама активне политике запошљавања у 2020. години, како на националном тако и на локалном тржишту рада.

Према речима директорке пријепољске Филијале Националне службе за запошљавање  Ане Пејовић састанак је организован како би се проширио круг послодаваца који користе програме и мере које нуди Национална служба за запошљавање, а све у циљу смањења незапослености и помоћи послодавцима у проширивању својих делатности .

Утврдили смо да постоји један број послодаваца који не конкурише уопште  или који нису у овом периоду конкурисали. Из тих разлога ми смо данас организовали састанак  управо са тим послодавцима, да их информишемо о стању на тржишту рада, да их информишемо о програмима и мерама које спроводимо и које ћемо спроводити, а за које очекујемо јавне позиве почетком следеће године – каже директорка Филијале НСЗ у Пријепољу Ана Пејовић.

Састанку је присуствовало двадесетак послодаваца из Пријепоља који у претходном периоду нису користили програме и мере активне политике запошљавања. Очекивања су слична.

Мислим да је ово добра шанса за мене. Мени требају стручни људи, требају ми архитекте, инжењери, требају ми стручни радници. Ја знам да на Заводу има таквих људи, али ја од својих средстава не могу да их плаћам  па бих хтео преко НСЗ, као што доста њих ради, да  конкуришем и да запослим некога и да га обучим – каже власник грађевинске фирме „Бау градња“ из Бродарева Џемаил Балићевац.

Слично размишља и Саид Хамзић, власник фирме „Електро С“.

Послујем од 2017. године. Тада сам користио средства као незапослено лице, а сада бих то урадио као предузетник. Ту сам да бих унапредио своје пословање, проширио делатност и упослио још људи ако за то буде било потребе. Мислим да су ово праве мере управом тренутку како би се запошљавалебмладе особе – сматра Саид.

У наредној години Национална служба за запошљавање спроводиће исте програме као и ове године, каже Ана Пејовић с тим што се очекује нешто већи износ за програм самозапошљавања. Од почетка године кроз програме и мере активне политике запошљавања укључено је 720 лица за шта је утрошено око 143 милиона динара.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци