Друштво

,

Корона вирус

Од понедељка отворени вртићи само за децу чија су оба родитеља запослена

У складу са одлуком Владе Србије о ублажавању мера превенције епидемије корона вируса, од понедељка 11. маја почиње са радом један број вртића. На основу препоруке Министарства просвете и Школске управе са седиштем у Ужицу, након месец и по дана паузе, за своје малишане, чија су оба родитеља запослена, врата ће отворити и вртићи Предшколске установе „Миша Цвијовић“ у Пријепољу.

Предшколска установа „Миша Цвијовић“ ће у складу са препорукама обезбедити боравак само оној деци чија оба родитеља раде, уз потврду послодавца да нису на боловању и да свој посао не могу обављати од куће.

Родитељи који желе да своју децу врате у вртић од 11. маја морају нам донети те потврде, као и потврду од надлежне педијатријске службе, са којом смо успоставили и контакт и где је већ почело заказивање и извршавање систематских прегледа деце – каже Ивана Крповић, директорка ПУ „Миша Цвијовић“.

Потврду о радној обавези и систематском прегледу родитељи треба да предају правној служби Предшколске установе до петка. Директорка Крповић истиче да ће у раду бити поштоване све мере заштите од вируса и апелује на родитеље да приликом довођења и узимања деце носе маске и рукавице и поштују социјалну дистанцу.

Ми ћемо почети са радом у сва четири наша објекта. За сада имамо исказано интересовање за боравак око 170 деце, и то ће искључиво бити само она деца чији родитељи доставе званичне потребе. Биће испоштоване све оне мере које смо ми добили у препоруци надлежног министарства: да се поштује социјална дистанца, да се врши тријажа деце при пријему и да не долази до спајања и преклапања група. Ми ћемо дати све да и у оваквим условима омогућимо деци угодан боравак у предшколској установи, а да притом испоштујемо и све ов мере. Знајући да је вртић једна социјална средина у којој деца уче ступајући у контакте једни с другима, неће бити лако, али просто ми као професионалци ћемо дати све од себе да испунимо и просветну и здравствену дужност, која је у овим условима неопходна – истиче директорка.

Како би све било спремно за пријем деце у понедељак, у току је детаљно чишћење и дезинфекција свих просторија у сва четири вртића, а на улазу ће бити постављене дезинфекционе баријере.

Више у видео прилогу

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *