Одбојкаши на песку и кошаркашице из Пријепоља на међународном финалу СИМ у Сплиту

Одбојкаши на песку и кошаркашице из Пријепоља на међународном финалу СИМ у Сплиту

На међународном финалу Спортских игара младих, које ће се од 16. до 21. августа одржати у Сплиту Србију ће представљати две екипе из Пријепоља. У баскету „3 на 3“ у конкуренцији девојчица пут Сплита кренуће екипа „Спутњик“ коју чине младе кошаркашице „Милешевке“  Јована Мандић, Тијана Зејак, Николина Дробњак и Звездана Пејовић, док ће у одбојци на песку у конкуренцији дечака наступити Един Меховић и Дени Кучевић.

Право учешћа на међународном финалу у Сплиту Един Меховић и Дени Кучевић, које је кao тренер предводио Фарук Мехoвић, стекли су освајањем првог места на државном финалу у Сремској Митровици.

Прво смо учествовали на градском такмичењу у Крагујевцу, где смо освојили прво место, а исти успех смо остварили и на државном финалу које је одржано у Сремској Митровици – каже Един Меховић, док други члан екипе, Дени Кучевић каже да је поносан на овај успех и на то што ће представљати Србију на међународном финалу у Сплиту.

Младе кошаркашице „Милешевке“, под вођством тренера Наде Цмиљановић Жунић, на државном финалу на Златибору заузеле су друго место, што им је било довољно да обезбеде пласман на завршну смотру највећег спортског такмичења за младе у региону.

У финалу смо играли против веома јаке екипе Црвене Звезде. Било је веома напето и мислили смо да нећемо остварити ту победу, али смо се свим силама потрудиле и избориле пласман у Сплит – каже Тијана Зејак.

Да је било изузетно тешко сагласна је и Звездана Пејовић.

Бориле смо се и заиста је леп осећај да смо баш ми ти који ћемо да представљамо Србију – каже Звездана.

Нада Цмиљановић Жунић каже да је јако задовољна и поносна на девојке и да је било јако тешко доћи до овог резултата, с обзиром на велики број екипа из целе Србије.

Ово је трећа година за редом како пријепољска одбојка има своје предстванике у завршници Спортских игара младих. И Един и Дени већ су учествовали у великом финалу, али ће ове године први пут наступити заједно.

Прошле године сам у Сплиту наступио са братом и освојили смо треће место. То искуство ће ми пуно значити ове године да исправим неке грешке које сам раније правио и надам се да ћемо освојити златну медаљу – оптимиста је Един Меховић.

Јована, Тијана, Николина и Звездана већ дуго заједно тренирају кошарку, што им, како кажу, доста занчи на оваквим такмичењима. Неке од њих већ имају искуства играња на међународном финалу.

2019. године смо такође представљали Пријепоље, али смо тада били најмлађа екипа и нисмо имали много шансе па смо на крају биле четврте – каже Јована Мандић додајући да им велику подршку даје њихова тренерица Нада Цмиљановић Жунић која је увек ту да их бодри и пружа подршку.

До одласка у Сплит остало је мање од месец дана.  Иако је на овим скромним и паметним девојчицама и дечацима велика одговорност што представљају свој град и државу на овако значајном такмичењу, једва чекају да финале почне и да на терену, али и ван њега покажу своју спремност да се за победу боре целим срцем.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци