Око 80 милиона динара за реконструкцију школа „Владимир Перић Валтер“ и „Бошко Буха“

Око 80 милиона динара за реконструкцију школа „Владимир Перић Валтер“ и „Бошко Буха“

Почетком априла ове године почели су преговори општинских функционера са представницима Канцеларије за управљање јавним улагањима око реализације пројекта уређења основних школа „Владимир Перић Валтер“  у Пријепољу и „Бошко Буха“ у Ивању. Тада је договорено да Канцеларија подржи пројекте за побољшање енерегетске ефикасности како би школе добиле енергетске пасоше.

„Пре двадесетак дана представници Канцеларије за управљање јавним улагањима обишли су школе, а прошле недеље имали смо састанак у Београду на коме је договорено да се пројектом предвиде и додатни радови“ – каже члан Општинског већа Едиб Кајевић и истиче да сада постоји шанса да у обе школе буду замењени подови, санирани тоалети, кров, ограда и обезбеђен приступ особама са инвалидитетом. 

Едиб Кајевић, члан Општинског већа

Вредност првобитно планираних радова који су подразумевали само замену столарије и изолацију објеката износила је око 54 милиона, док тај износ са  проширењем радова износи више од 80 милиона динара.

„Новац није проблем, требало би само завршити пројекте, комплетирати пројектну документацију, како би већ почетком следеће године кренули са радовима, док ће главни део бити урађен током распуста“ – каже Едиб Кајевић.

Наш саговорник истиче да би се са свим активностима и реконструкцијом школских зграда раније кренуло да није било проблема са нелегализованим школским објектима. Да би се решио овај проблем, из Општинског већа послат је допис свим основним и средњим школама као и јавним установама, да провере стање своје имовине у катастру, да легализују и упишу неуписане објекте и добију употребне дозволе јер је то предуслов за реализацију свих пројеката.

Подели на мрежама

Повезани чланци