Опет продужен рок за реконструкцију моста у Шарампову

Опет продужен рок за реконструкцију моста у Шарампову

Реконстукрција моста у Шарампову неће бити завршена до половине октобра како је планирано. Нови предвиђени рок за завршетак радова је крај године.

На мосту у Шарампову затичемо двадесетак радника који изливају последњи стуб на мосту и тај број задовољава потребе на терену. Али, није увек тако било. Већ месецима Предузеће Путеви Србије огранак Пријепоље кубури са бројем радника, што је у великој мери утицало да се радови успоре, каже Суада Шантић испред одговорног извођача радова Путеви Нови Пазар. Канцеларији за управљање јавним улагањима упутиће захтев за продужење рока за завршетак радова до краја године. Биће то други захтев за продужењем само у овој години.

Премошћавање, односно постављање коловозне конструкције требало би да буде завршено до краја године, али мост неће бити стављен у функцију највероватније до пролећа наредне године, сазнајемо од члана општинског већа Предрага Чичића.

Прво продужење рока извођач радова на реконструкцији моста у Шарампову Нови Пазар пут доо затражио је од Канцеларије за управљање јавним улагањима половином јуна ове године. Тада је било извесно да  предвиђени рок од годину дана није довољан да се заврше уговорени радови. Захтев за продужетак рока затражен  је и због увођења ванредног стања у Републици Србији у трајању од 52 дана. Већ 5. јуна Канцеларија за управљање јавним улагањима је доставила Извештај, мишљење Стручног надзора “Формел” о продужетку рока и сагласност Наручиоца, односно општине Пријепоље за продужење рока до половине октобра.

Подесећамо, реконструкција моста у Шарампову започета је у фебруару 2018. године и обустављена  након три месеца због много већих оштећења од очекиваних. Више од годину дана чекало се на расписивање новог јавног позива за извођача радова. Првобитно процењена вредност радова била је 65 милиона динара, што је три пута мање од актуелне уговорене цене од 216 милиона динара.

Фазе од надања до разочарења због две и по године затвореног моста, прошли су многи Пријепољци.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *