ОШ „Бошко Буха“ –  труд крунисан такмичарским успесима

ОШ „Бошко Буха“ –  труд крунисан такмичарским успесима

Иако немају спортску салу, ђаци Основне школе „Бошко Буха“ у Ивању, и ове године, остварили су такмичарске успехе у атлетици и екипним спортовима. Поред тога, дипломе са окружних такмичења стигле су и из биологије, књижевности и шаха.

Да се предан рад и труд увек исплате потврђују ђаци Основне школе „Бошко Буха“ у Ивању, који су се са окружних такмичења вратили са дипломама за освојено неко од прва три места.

Ученица петог разреда Калина Сокић освојила је друго место на окружном такмичењу из биологије, док је Џејла Кукуљац била трећа на окружном такмичењу из књижевности.

На републичком такмичењу у шаху учествовали су Миљана Пејовић, Амина Јоновић, Тарик Инајетовић, Един Рондић, Данило Вранић и ђак генерације Илхан Ћатић, који је на општинским такмичењима заузео треће место из хемије и прво из математике. Они су на окружном такмичењу били први у екипном пласману.

На окружном такмичењу у атлетици у дисциплини трчања на 400 метара у екипном пласману треће место су заузели: Миљан Пејовић, Емир Рондић, Харун Инајетовић, Тарик Инајетовић и Ернес Хамзић.

Ученици су захвални својим наставницима који су им помагали у припремама, а наставници и директорка Ирена Матовић су поносни на успехе својих ђака, посебно када се има у виду да су спортски резултати били изузетни иако ова школа још увек нема фискултурну салу.

Ђаци истичу да су им овогодишњи такмичарски успеси мотивација да и у наредним годинама уложе додатни труд како би се припремили за такмичења из предмета којi их посебно занимају, унапређујући на тај начин своја знања и вештине и градећи нека нова пријатељства.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци