Основци из Пријепоља на Спортским играма младих у Београду

Основци из Пријепоља на Спортским играма младих у Београду

Спортске игре младих већ трећу годину окупљају велики број деце од 6 до 14 година, подстичући их да се баве спортом и слободно време проводе на квалитетан и здрав начин. Након такмичења које је крајем маја одржано у Пријепољу, наши млади спортисти и спортисткиње на државном финалу  у Београду, такмичиће се  у свих девет дисциплина.

Одлазак екипе Пријепоља на Спортске игре младих у Београду
Одлазак екипе Пријепоља на Спортске игре младих у Београду

На државно финале Спортских игара младих данас је отпутовало 30 спортиста и спортисткиња основношколског узраста из Пријепоља, док је превоз за преосталих 70 организован за 21. јул.

Сектетар Спортског савеза Пријепоља Елдар Лисица
Сектетар Спортског савеза Пријепоља Елдар Лисица

Секретар Спортског савеза Пријепоља Елдар Лисица каже да је општина Пријепоље на Спортским играма у Београду једна од најмасовнијих. „Такмичења се одржавају на спортским теренима Аде Циганлије, а деца из Пријепоља ће бити смештена у ученичком дому Карађорђе са децом из Новог Пазара“, каже Лисица.

 

На државном првенству учествоваће око 50 хиљада младих основношколског узраста из 32 града и општине у Србији. Млади Пријепољци и Пријепољке, који су данас отпутовали, такмичиће се већ сутра, и то у малом фудбалу, између две ватре, тенису, стоном тенису и шаху, док ће се осталих 70 ђака такмичити у петак, и то у одбојци, одбојци на песку, баскету и рукомету.

Sportske igre mladih

Најуспешнији такмичари и такмичарке државног првенства наставиће такмичење на међународним Спортским играма младих у Сплиту, са ког су спортисти и спортисткиње Пријепоља прошле године донели бројне медаље. Слоган Спортских игара је исти као и предходних година – Живимо живот без дроге јер дрога одузима живот!

 

Подели на мрежама

Повезани чланци