Основци у Бродареву у нову школску годину ушли у униформама

Основци у Бродареву у нову школску годину ушли у униформама

Као што је била пионир у увођењу електронског дневника пре четири године, Основна школа „Светозар Марковић“ у Бродареву је ове године једина увела и обавезне школске униформе. Црвени и плави мантилићи са називом школе постали су неизоставно обележје свих основаца у Бродареву.

Ђаци основне школе „Светозар Марковић“ у Бродареву нову школску годину започели су у униформама, једини у пријепољској општини после скоро три деценије. За сада сви имају по један мантил – дечаци плав, а девојчице црвен. Кажу да им ношење униформе представља задовољство јер јача дух заједништва и смањује социјално-материјалне разлике међу децом.

У избор и дизајн униформе били су укључени пре свега ђаци, али и директор, наставници и родитељи.

За једну униформу родитељи су морали да издвоје 1250 динара, а укупно је урађено 530 униформи различитих величина, за све ученике и ученице матичне школе у Бродареву, али и издвојених одељења. Сва деца за сада имају само по један мантил, јер би набавка две гарнитуре униформе на самом почетку школске године био превелики удар на буџет родитеља, каже директор школе Шефкет Шеховић.

Утиске деце, али и изјаве директора школе Шефкета Шеховића и председника Савета родитеља Алије Курбеговића погледајте у видео прилогу:

 

 

Подели на мрежама

Повезани чланци