Отворено ново игралиште у вртићу „Наша радост“, ускоро и уређење дворишта у вртићу „Маслачак“

Отворено ново игралиште у вртићу „Наша радост“, ускоро и уређење дворишта у вртићу „Маслачак“

Уређено игралиште у дворишту вртића „Наша радост“ званично је отворено. У адаптирање дворишта овог објекта Предшколске установе „Миша Цвијовић“ Општина Пријепоље уложила је око 6.000.000 динара, а представници локалне самоуправе обишли су и вртић „Маслачак“ у Коловрату и најавили нове инвестиције.

После четири месеца ишчекивања, деца у вртићу „Наша радост“ испробала су нове љуљашке, тобогане, клацкалице и остале занимљиве справе у дворишту свог вртића. У опремање и адаптацију овог простора општина Пријепоље уложила је око шест милиона динара.

Овде имамо учешће више министарстава у неке друге радове где су нама остала средства да оплеменимо овај изузетан простор. Морам да напоменем да неки радови нису били планирани самим пројектом, као што је фарбање саме ограде, имамо донацију „Рома Компани“, а извођач радова је прихватио да о свом трошку офарба ову ограду – истиче председник Општине Пријепоље Драго Попадић.  

У уређеном дворишту деца ће од сада моћи чешће и безбедније да бораве, истичу у ПУ „Миша Цвијовић“.

Овде је пре овога било блато и увек смо гледали временске прилике када да их изводимо. Са овом стазом и улагањима, деца ће имати адекватан развој и напредовање. Са овом подлогом ћемо моћи децу јасленог узраста да изводимо напоље што до сада нисмо били у могућности. Што се тиче дворишта на Коловрату, оно је у потпуности празно, тако да се надам да макар део овога можемо да имамо, деца ће бити на адекватан начин збринута – објашњава педагошкиња у ПУ „Миша Цвијовић“ Милица Бандука.

Фирма „Enginieer company 2022“ која је ангажована на радовима, имала је рок од 120 дана да 420 квадратних метара дворишта уреди по најсавременијим стандардима.

Игралиште је урађено у складу са Правилником о безбедности на дечијим игралиштима. Сва опрема и справе су сертификоване, као и подлога, тако да су сви корисници овог дечијег игралишта апсолутно заштићени – наводи Сенахид Ровчанин из фирме „Enginieer company 2022“.  

Општинско руководство посетило је и вртић „Маслачак“ у Коловрату и најавилo замену котла чију набавку је у износу од шест милиона финасирало Министарство заштите животне средине. У овом објекту које има највеће двориште, али и најмање садржаја за децу биће уз подршку Министарства за бригу о породици и демографију изграђено ново игралииште вредно девет милиона динара.

Ту ће бити један велики амфитеатар на отвореном. На овом прилазном делу на излазу из вртића биће шест малих игралишта у облику честоугла који ће бити пуњени сепарисаним каменом који ће моћи да користе и најмлађи корисници вртића. Такође, целом овом трасом ће бити урађене стазе где ће бити три-четири одвојена игралишта – појашњава Сенахид Ровчанин.  

Према пројекту планирано је да се са једне стране дворишта направи простор за паркинг места, чиме би донекле био ублажен велики проблем овог вртића.

Подели на мрежама

Повезани чланци