Пет државних финала за основце из Пријепоља на Спортским играма младих у Прибоју

Пет државних финала за основце из Пријепоља на Спортским играма младих у Прибоју

У Прибоју је у петак званично отворена овогодишња сезона Спортских игара младих, а истовремено је обележен и седми рођендан Игара у Србији. Током два дана трајања игара запажене резултате остварили су млади такмичари и такмичарке из Пријепоља, а пет екипа изборило је учешће на државном финалу у Београду, одбојкаши, одбојкашице, рукометашице, стонотенисери и одбојкаши на песку.

Спортске игре младих другу годину за редом одржане су у Прибоју, након четири године одржавања у Пријепољу. И ове године окупиле су велики број деце школског узраста који су се надметали у осам дисциплина. Након паљења бакље пријатељаства, коју су носили млада атлетичарка Јана Драгутиновић и фудбалер Бориша Шалипур и музичког програма, уследила су такмичења.

Велики број деце из Пријепоља и ове године је учествовао на Спортским играма младих. Такмичиле су се екипе у одбојци, рукомету, баскету, фудбалу, стоном тенису и одбојци на песку.

Прво место и учешће на државном финалу игара у Београду које ће се одржати последње недеље јула месеца избориле су обојкашице, одбојкаши, рукометашице, стонотенисерке, одбојкаши на песку.  Запажене резултате су направиле и остале екипе из Пријепоља. Одбојкашице на песку су биле друге, као и девојчице у бескету и фудбалерке из Бродарева, док су у стоном тенису појединачно за девојчице у две категорије освојена два прва и једно друго место.

Након Прибоје Игре ће бити одржане у 25 градова широм Србије, након чега ће уследити Државно финале у Београду на које ће се пласирати само победници, а које ће се крајем јула одржати  у Београду.  Најбољи са београдског такмичења ићи ће на међудржавно првенство које се крајем августа одржава у Сплиту у Хрватској.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *