Спорт

Пет признања за боксере Бокс клуба “Микс” у Крагујевцу

У Крагујевцу су за викенд свечано уручени пехари најбољим боксерским клубовима и појединцима боксерске лиге Шумадије. Признања за успехе остварене прошле године добили су Бокс клуб „Микс“ за најбољи клуб лиге Шумадије, Алмир Мемић и Огњен Матовић за најбоље боксере Србије у својим категоријама, док је Емри Лукач и Алену Машовићу припало признање за најбоље боксере лиге.

Током одржавања редовног кола Боксерске лиге Шумадије и Поморавља у Крагујевцу је уприличено  уручење признања најбољим клубовима и појединцима у прошлој години. Бокс клуб „Микс“ добио је пехар за освајање титуле првака лиге за 2019. годину.

Велика је конкуренција била. Имало је доста добрих клубова из Јагодине, Крушевца, Новог Пазара, Крагујевца, Краљева, Чачка тако да је конкуренција за освајање првог места била изузетно јака – каже тренер БК „Микс“ Микица Томашевић.

Од укупно девет пехара боксери и боксерке Бокс клуба „Микс“ вратили су се из Крагујевца са пет. Осим пехара за најбољи клуб у 2019. години у Пријепоље су стигла и четири појединачна признања. Огњен Матовић је добио признање за најбољег боксера Србије у својој категорији.

Задовољан сам својим успехом. Спремам се за Државно првенство. Прошле године сам ушао у репрезентацију и план ми је да наставим да тренирам још јаче и боље – каже Огњен.

Емра Лукач је добила пехар за најбољу боксерку лиге.

Било је напорно. Доста смо тренирали, долазили на тренинге сваки дан и то се на крају исплатило. Ова награда је мотив да још боље радим. Посебно је тешко јер сам девојка, а знамо да у нашем крају има јако мало девојака које тренирају бокс – искрена је Емра.

Признање за најуспешнијег боксера шумадијске лиге за 2019. годину припало је Алену Машовићу.

Члан сам репрезентације већ три године. Учествовао сам на бројним међународним такмичењима, а посебно бих издвојио “Златну рукавицу”. Конкуренција за ову награду била је изузетно јака али то ме још више мотивише и надам се да ћу ове године остварити исти, ако не и бољи резултат – каже Ален Машовић.

Најбољи боксер државе по оцени боксерских стручњака је Алмир Мемић који је већ четири године стални репрезентативац Србије.

Иза себе имам два Европска првенства. Она су ми много значила за стицање искуства али и као мотивација за још боље резултате. Добио сам позив селектора репрезентације да браним боје Србије на Светском првенству које ће се 2021. године одржати у Београду – истиче Мемић додајући да му признање које је добио у Крагујевцу значи пуно и да ће му помоћи да ове године можда оствари најбоље резултате од када се бави боксом.

Освајањем титуле првака Боксерске лиге Шумадије и Поморавља  изборен је пласман у Прву боксерску лигу Србије и остварен историјски успех за клуб али и за Пријепоље.

Ипак, млади и талентовани боксери неће имати прилику да укрсте рукавице са најбољим боксерима Србије.  

Ми смо одмах одустали од Прве лиге због финансијских средстава које не можемо да добијемо јер такмичење у најјачој лиги захтева велика средства. Општина није била у могућности да нам помогне тако да ћемо се и ове године такмичити у истој лиги – каже Микица Томашевић.

То што ове сезоне неће наступитии у најјачој лиги Србије, иако то по приказаним резултатима заслужују, како кажу, неће их демотивисати да ове сезоне остваре још боље резултате. Времена за предах нема, јер су већ почеле интензивне припреме за државно првенство које ће се одржати од 3. до 8. марта, док неке од њих већ у априлу очекује Европско првенство у Будви.   

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *