Покренута кампања за обезбеђивање 15 стипендија на сајту Донације.рс

Покренута кампања за обезбеђивање 15 стипендија на сајту Донације.рс

Удружење „Светионик” из Новог Пазара на сајту Донације.рс покренуло је кампању сакупљања новца, како би се обезбедиле стипендије за 15 студената и ученика средњих школа из Новог Пазара, Рашке, Сјенице, Тутина, Нове Вароши, Пријепоља и Прибоја који имају одличан успех, долазе из социјално угрожених породица или су без родитељског старања.

Актуелна пандемија Корона вируса оставила је многе родитеље студената и средњошколаца или њихове старатеље без посла. Како успешни ђаци и студенти због недостатка материјалних средстава не би били принуђени да прекину студирање, Удружење „Светионик“ је дванаесту годину за редом покренуло кампању за обезбеђивање једног броја стипендија. Најважнији критеријуми за одабир стипендиста су остварени успеси на факултету или школи, социјални статус породице из које кандидат потиче као и то да ли је кандидат без једног или оба родитеља. Млади који аплицирају за стипендију код Удружења „Светионик“ морају да студирају на неком од државних универзитета у Србији, да на факултету имају добар просек, а средњошколци одличан успех.

Циљ кампање је обезбеђивање месечне стипендије од шест хиљада динара током десет месеци за 15 ђака и студентата, за шта је неопходно сакупити 900.000 динара. До краја кампање остало је 19 дана, а до сада су од 43 донатора сакупљене 652 хиљаде динара. Сви они који су у могућности да подрже успешне ђаке и студенте из материјално угрожених породица више о начину донирања могу сазнати на сајту Донације.рс.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *