Почела онлајн пријава за вакцинацију против коронавируса на порталу Е-управа

Почела онлајн пријава за вакцинацију против коронавируса на порталу Е-управа

Пријава за вакцинисање против коронавируса за грађане и грађанке Србије од данас је могућа на порталу Е-управе.

Након пријаве или регистрације на портал, треба притиснути тастер „Покрени усугу“ након чега се појављује формулар за пријаву. Попуњавањем упитника и слањем захтева грађани и грађанке не дају сагласност за имунизацију, већ искључиво исказују интересовање, јер се сагласност потписује код лекара непосредно пред вакцинацију.

У формулару се прво бира држављанство, затим уноси јединствени матични број, име, презиме, адреса електронске поште, број мобилног и фиксног телефона, локација на којој желите да примите вакцину. Затим се може  одаберати нека од вакцина коју је одобрила Агенција за лекове и медицинска средства. На крају следи изјашњавање да ли имате неко од специфичних обољења и да ли због здравствених проблема можете да излазите из куће. На сајту Е –управе је истакнуто да је неопходно да сви оставе имејл адресу и контакт телефон, јер ће након што попуне упитник на имејл и путем СМС поруке добити потврду о пријави а касније и информације о термину вакцинације. Упитник могу попунити и чланови ближе породице а могу се оставити и њихови контакти.

Како је јуче најавила премијерка Ана Брнабић, Србија у овом тренутку има договоре са различитим произвођачима за укупно осам милиона вакцина против коронавируса, односно за вакцинисање четири милиона људи, с обзиром на то да су за вакцинисање потребне две дозе.

У Пријепољу је предвиђено да се вакцинација врши на три вакцинална пункта у Пријепољу, Коловрату и Бродареву, а уколико буде потребно, биће их више.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *