Почела санација деонице Жунића Поток – Слано Блато

Почела санација деонице Жунића Поток – Слано Блато

Радници пријепољских „Путева“ ангажовани су као подизвођачи радова на санацији коловоза деонице пута Жунића Поток – Слано Блато, коју је  Министарство привреде поверило групи понуђача коју чине „Нови Пазар пут“ и „МПП Јединство Севојно“.

Реконструкција ове деонице спада у другу фазу радова на локалном путу Коловрат – Сељашница. У првој фази, која још није завршена, реконструише се деоница од Коловрата до Жунић Потока. Санираном путу највише се радују мештани Сељашнице.

Пројектом је само за потпорне зидове предвиђено 3.500 кубика бетона што довољно говори о колико се захтевном послу ради. Радови се на овој деоници тренутно изводе на три локације, због чега долази до краћих застоја у саобраћају.

Уговор који је Министарство привреде потписало са групом понуђача за санацију деонице Жунића Поток – Слано Блато вредан је 123.178.000 динара. Осим ове деонице, дуге око три и по километра, пре две године средства у износу од 27 милиона динара, додељена су нововарошкој фирми „Сложна браћа“ за санацију деонице Коловрат- Жунића Поток, дуге око километар и по. Радови предвиђени на санацији ове деонице пута још нису завршени, а када се посао из обе фазе приведе крају, ова саобраћајница требало би да буде једна од најсавременијих на територији општине.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама