Почеле пријаве за пензионерске картице

Почеле пријаве за пензионерске картице

Од среде, 15. марта, почеле су пријаве за пензионерске картице на шалтерима фонда пензијско-инвалидског осигурања, као и електронским путем. Пензионери и пензионерке нису сигурни какве погодности доноси картица, али сви се надају попустима приликом набавке животних намирница и лекова, због чега се већ првог дана на шалтеру ПИО фонда у Пријепољу пријавило више од 130 особа.

Пријава се подноси путем линка zpk.trezor.gov.rs и састоји се из три корака. Када уђете на сајт појављују се два обрасца. Први је опција „Подношење пријаве“, а други „Провера статуса пријаве“. Када кликнете на опцију „Подношење пријаве“ треба унети личне податке – матични број, број телефона или имејл адресу. Након тога треба кликнути на „Поднеси пријаву“ и ваша пријава ће бити забележена.

Ипак, великом броју наших најстаријих суграђана и суграђанки коришћење рачунара није блиско, због чега се пријављују у филијали ПИО фонда или уз помоћ млађих чланова породице.

Употреба ових картица почиње од 1. октобра, а пензионери и пензионерке кажу да су им превасходно потребни попусти у продавницама прехрамбене робе и апотекама.

Почело је и пријављивање друштвено одговорних фирми и институција које ће пружати погодности уз поседовање пензионерске картице, а коначан списак правних субјеката биће објављен на сајту ПИО фонда до 1. октобра.

За пензионерску картицу, осим пензионера, могу да се пријаве и примаоци новчане накнаде за помоћ и негу другог лица, накнаде за телесно оштећење, привремене накнаде по основу друге и треће категорије инвалидности, као и деца са инвалидитетом.

Подели на мрежама

Повезани чланци