Данас почео упис у средње школе

Данас почео упис у средње школе

У првом кругу у неку од 3 средње школе у Пријепољу уписаће се 262 ученика и ученица, што је 48 ђака мање у односу на прошлу годину.

У Пријепољској гимназији кажу да је веће интересовање било за природно – математички смер, па зато у друштвено – језичком смеру има још 13 слободних места.

„Долазе родитељи и ученици који су хтели да упишу природно – математички смер. Због једног одељења и ограниченог броја висок је праг знања, па тако последњи уписани у математички смер има 90 бодова. Има доста ученика који су близу овог прага, за око 0,50, или 0,75 процента, а уписали су се у језички смер“ – каже Војислав Чабаркапа, директор Пријепољске гимназије.

Разлога за бригу имају и у Техничкој школи чији директор не крије разочарење након првог уписног круга.

„Надамо се да ће се стање поправити, али не тако драстично да би попунили све што је планирано. Слободних места има још за 9 аутолимара, 17 електротехничара енергетике и 29 моделара одеће“ – каже Небојша Јевтовић, директор Техничке школе.

У клупе Економско-трговинске школе у први разред у септембру сешће 120 ученика, како је и планирано. Директор Економске-трговинске школе Ермедин Дуран каже да је изненађен што се тиче трећег степена, јер су деца ранијих година избегавала да упишу смерове за кувара и конобара, али да то ово године није био случај.

„Ове године у одељењу кувара сви имају више од 52 бода, што значи да су могли да упишу четворогодишње школе, али да су изабрали ове смерове“ – каже Дуран.

Први уписни круг у средње школе завршава се 6. јула, док ће нераспоређени ученици и ученице имати шансу да се 8.јула упишу у школе у којима има слободних места.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци