Почиње други део зимског распуста

Почиње други део зимског распуста

За све ђаке основних и средњих школа у Централној Србији почиње други део зимског распуста. У школске клупе враћају се 18. фебруара.

Прво полугодиште у школама у Централној Србији  за основце и средњошколце завшава се данас и ђаци одлазе на други део зимског распуста. Први део распуста ђаци су искористили током новогодишњих и Божићних празника, док други део траје до петка 14. фебруара. С обзиром да се 15. фебруара обележава Дан државности распуст се помера за један дан па ће ђаци у школске клупе сести у уторак 18 фебруара када почиње друго полугодиште. То значи да ће други део распуста практично трајати 17 дана.

Наредну паузу ђаци ће имати од 11. до 20.априла када их очекује пролећни распуст.

Школску годину ђаци осмог разреда завршавају 2. јуна, док је последњи радни дан за ученике од 1. до 7. разреда уторак 16. јун. За ђаке првог, другог, и трећег разреда гимназије и четворогодишњих средњих стручних школа , као и за ученике првог и другог разреда трогодишњих средњих школа школска година се завршава 19. јуна. Друго полугодиште за ученике 4. разреда гимназије завршава се у петак 22. маја, а за ученике 3. разреда трогодишњег и 4. разреда четворогодишњег образовања стручних школа у петак 29. маја 2020. године.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *