Подстицаји Министарства пољопривреде за набавку машина и опреме

Подстицаји Министарства пољопривреде за набавку машина и опреме

За рефундирање од 50 до 65 одсто инвестиција у опрему за прераду пољопривредних и прехрамбених производа у сектору млека, меса, вина, пива и јаких алкохолних пића, као и сектору воћа и поврћа, Министарство је издвојило укупно 95 милиона динара, док корисници у једној календарској години могу да остваре подстицај до максимално пет милиона динара.

Право на подстицаје остварују лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу и то предузетници, привредна друштва и земљорадничке задруге са најмање пет чланова.

За остваривање права на подстицаје за реализоване инвестиције у набавку нових машина и опреме за припрему, дистрибуцију и складиштење концентроване и кабасте сточне хране; за манипулацију и дистрибуцију чврстог, полутечног и течног стајњака; којом се штити добробит животиња; за вагање, усмеравање и обуздавање животиња; за производњу конзумних кокошијих јаја и пчеларство носиоцима пољопривредних газдинстава опредељено је укупно 420 милиона динара.

Највиши укупни износ подстицаја који корисник подстицаја може да оствари у једној календарској години је милион и по динара, осим подстицаја за инвестиције у производњи конзумних кокошијих јаја за које највиши укупни износ подстицаја 3 милиона динара.

Право на подстицај остварује подносилац који је реализовао инвестиције у периоду од 1. јануара текуће године, а најкасније до дана подношења захтева за остваривање права на подстицаје.

Потребни обрасци и детаљне информације о пријавама могу се наћи на сајту Управе за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *