Покренут међуградски превоз – Први аутобуси из Пријепоља кренули за Београд

Покренут међуградски превоз – Први аутобуси из Пријепоља кренули за Београд

Након више од месец дана у Србији је покренут међуградски путнички превоз. Са аутобуске станице у Пријепољу у правцу Београда кренула су два аутобуса , док возови на релацији Београд - Пријепоље још увек не сабраћају.

 Из предузећа „Гага турс“ су нам рекли да је првог дана  из Пријепоља за Београд  кренуо један аутобус, у 6.30 са једним путником из Пријепоља. У истом термину овај аутобус ће саобраћати и убудуће, док ће из Београда за Пријепоље  кретати у 9.30. У зависности од развоја ситуације уводиће се и нови поласци. Путници су дужни да носе маске и рукавице и да се придржавају одређених правила са којима ће бити упознати на лицу места.

И аутопревоз „Јањушевић АД“ из Прибоја, након више од месец дана, почео је са радом. Према речима директора Винка Јањушевића за сада ће постојати само један полазак из Пријепоља ка Београду у 10 сати, док ће аутобус из Београда саобраћати у 9.45 минута. Већ сутра очекују повећање броја полазака, а осим за Београд аутобуси ће саобраћати на међуградским линијама према Крагујевцу и Новој Вароши. Када је у питању локални саобраћај, Јањушевић каже да још увек није успостављен и да за то чекају налог локалне самоуправе.  

Покренут је и железнички саобраћај. Са београдске станице Прокоп за понедељак  су планирана 73 поласка. Возови на релацији Београд – Пријепоље још увек не саобраћају. Како нам је рекла Драгана Станковић из предузећа „Србија Воз“ поласци возова за превоз путника у унутрашњем саобраћају ће се уводити постепено како се Влада Србије буде ублажавале мере. Путници ће бити дужни да приликом путовања обавезно користе маске и рукавице, држе безбедну дистанцу и прате упутства кондуктера и обележја у и на возу. „Србија Воз а.д.“  предузео је  прописане  мере заштите путника  и возног особља. Обављена су  додатна чишћења возова, што подразумева  дезинфекцију  подова, стаклених и металних површина, као и свих осталих површина са којима путници долазе у контакт приликом путовања.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *